Cybersecurity engineering programma

Word in slechts 3 maanden Jr. Cybersecurity Specialist!

Bescherm de digitale wereld en stel een lonende toekomst veilig: Doe mee aan de strijd tegen cyberdreigingen als cybersecurity specialist!

Word in slechts 3 maanden Jr. Cybersecurity Specialist!

Bescherm de digitale wereld en stel een lonende toekomst veilig: Doe mee aan de strijd tegen cyberdreigingen als cybersecurity specialist!

Leer constant en groei

Het gebied van de cyberbeveiliging evolueert voortdurend en er komen steeds nieuwe bedreigingen en technologieën bij, waardoor cyberbeveiligingsingenieurs veel mogelijkheden hebben om te leren en te groeien.

Help organisaties beschermen

De cybersecurity engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en onderhouden van veilige systemen en netwerken om deze te beschermen tegen cyberdreigingen, die grote gevolgen kunnen hebben voor het bedrijf en de samenleving.

Haal voldoening uit je werk

Een positieve impact hebben door organisaties en personen te helpen beschermen tegen cyberdreigingen kan een gevoel van voldoening en voldoening in het werk geven.

Wat is een Cybersecurity Specialist?

Cybersecurity engineering is het proces van het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige computersystemen en netwerken. Het gaat om het beschermen van systemen, gegevens en netwerken tegen cyberdreigingen, zoals hacken, virussen en datalekken.

Wat is een Cybersecurity Engineer?

Cybersecurity engineering is het proces van het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige computersystemen en netwerken. Het gaat om het beschermen van systemen, gegevens en netwerken tegen cyberdreigingen, zoals hacken, virussen en datalekken.

Programma overzicht

Dit is een voltijd programma* van 12 weken

*De exacte inhoud van het programma kan mogelijk verschillen per partnerschool

Duik in de fascinerende wereld van computer netwerken en beveiliging! Ontdek de basisprincipes en leer essentiële tools zoals Nmap en Wireshark gebruiken. Je krijgt inzicht in netwerkprotocollen en -services, en leert netwerkverkeer analyseren. Deze solide basis legt het fundament voor jouw avontuur in cybersecurity.

Beheers de kunst van authenticatie en autorisatie! Ontdek hoe je beveiligingsmaatregelen zoals MFA en SSO implementeert en begrijp toegangscontrolemechanismen en protocollen. Zorg voor volledige controle over identiteit en toegang en versterk daarmee de beveiliging van systemen en gegevens.

Bescherm servers en waardevolle gegevens met krachtige technologieën. Leer de ins en outs van virtualisatie en containerisatie, en begrijp de beveiligingsaspecten van cloud computing en mobiele apparaten. Met deze kennis ben je klaar om de beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Verken de duistere kant van cybersecurity: bedreigingen en veelvoorkomende aanvallen. Leer threat actors en verschillende typen malware identificeren, krijg inzicht in aanvalstechnieken en ontdek hoe je deze kunt blokkeren met behulp van geavanceerde tools en technieken. Bereid je voor om de verdediger te worden die elke uitdaging aankan.

Ontdek de wereld van cryptografie en het belang ervan in cybersecurity. Leer de geheimen van hashing-algoritmen en encryptieprotocollen, en implementeer beveiligde communicatietoepassingen met SSL en PKI. Deze vaardigheden zullen je helpen om gegevens te beschermen en vertrouwelijkheid te waarborgen.

Hoe werkt het?

 

 • Registratie
 • Gesprek met Equals adviseur
 • Interview training
 • Matching met tech bedrijf
 • Kickstart-programma met TechMonsters
 • Start je nieuwe carrière als Jr. Cybersecurity Specialist!

Hoe werkt het?

 

 • Registratie
 • Gesprek met Equals adviseur
 • Interview training
 • Matching met tech bedrijf
 • Kickstart-programma met Techmongers
 • Start je nieuwe carrière als Jr. Cybersecurity specialist!

Waarom Equals Academy?

Dit is niet onze eerste rodeo! In het verleden hebben we het genoegen gehad om meer dan 600 werkloze jongeren op te leiden. Het programma bood de nodige tools en kennis om de deelnemers de vereiste technische vaardigheden te leren die nodig zijn om door de techbedrijven te worden aangenomen. 95% van de deelnemers rondde de cursus succesvol af en werd aangenomen.

Gesponsord
programma

Gegarandeerde
baan

3 maanden
durende opleiding

Gesponsord
programma

Gegarandeerde
baan

3 maanden
durende opleiding

Veelgestelde vragen

Dit zijn de vereisten om deel te nemen aan ons programma:

 • Jij bent een vrouw*
 • Moet minimaal 20 jaar oud zijn
 • HBO of Universitair niveau
 • Professionele Engelse en Nederlandse taalvaardigheid
 • Wettelijk geschikt om in de EU te werken (EU-paspoort of werkvergunning)
 • Interesse in technologie is noodzakelijk: de cursus is bedoeld om mensen met weinig of geen kennis van coderen om te leiden tot technische professionals die klaar zijn voor het werk
 • Voltooien van het selectieproces
 • Toegang tot een laptop
 • Comfortabel zijn met studeren in een klaslokaal en online, ook in een zelfstandig tempo
 • Kan zich committeren aan een voltijd programma: 40 uur per week: hybride: volg fysieke lessen en zelfstudie online

*Onze ruimte is inclusief alle vrouwen, non-binaire, agender en gender non-conforme mensen, en anderen die zich identificeren met onze missie. Zelfdefinitie is naar eigen goeddunken van die persoon. Als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij een ruimte die bedoeld is voor mensen die om onze missie geven, ben je welkom.

Iedereen moet ergens beginnen!

Natuurlijk kun je beginnen zonder technische achtergrond. Dit programma is gemaakt voor vrouwen die een nieuwe discipline willen aangaan of zich willen omscholen in tech. We zullen alle nodige middelen ter beschikking stellen om je tijdens het programma te ondersteunen.

Voordat je aan het programma begint, wordt je gekoppeld aan een van onze samenwerkende bedrijven. Als je het programma hebt afgerond, ben je goed opgeleid voor de technische industrie. Nadat je de nodige tools en knowhow hebt verworven, ga je aan de slag als tech-professional!

Goed gedaan!

Het Academy programma duurt 12 weken. Het is een voltijd/hybride opleiding. Doorgaans 3 of 4 dagen op locatie wisselend in Den Haag en Amsterdam en 1 of 2 dagen online.

“Het is precies het programma dat ik wil. Het is voor vrouwen en het is gratis. De perfecte combinatie! Ik voelde me welkom in de organisatie en omarmd omdat ik mijn levenservaring en mijn emoties kon delen. Daarom hou ik van Equals, en vooral van de Equals Academy.”

Kally Chung
Equals Academy afgestudeerde

We hebben meer vrouwen nodig in tech.
Laten we de status quo uitdagen.