Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Talking Tech: Lights, Molecules, Action

February 9 @ 19:00 - 21:00

In deze lezing neemt Mimi den Uijl je mee in haar leven als scheikundige. Wanneer zij met haar collega’s het Instagram account Sisters in Science opricht om meer zichtbaarheid aan de wereld van de chemie te bieden, realiseert ze zich opeens hoe de vooroordelen over chemie en wetenschap haar eigenlijk al sinds het begin tegenwerken. Het social media platform ontwikkelt zich tot een initiatief dat zich inzet om stereotypen over chemici en wetenschappers de wereld uit te helpen.

Over Mimi den Uijl:

Mimi den Uijl (1994) groeide op in Amsterdam. In 2012 begint zij aan een opleiding Beta Gamma aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze voor een major in de scheikunde kiest. Ze vervolgt haar bachelor met een master analytische chemie, en besluit uiteindelijk ook haar PhD te halen aan de UvA. In haar promotieonderzoek houdt Mimi zich bezig met de afbraak van moleculen door licht, en hoe we dat sneller kunnen onderzoeken. Zo hoopt ze met haar werkt dat we schilderijen beter kunnen conserveren, veiligere waterzuiveringsinstallaties te maken en betere, duurzame verpakkingen te creëren voor ons eten.

Host:
Chantal Schinkels, auteur van het boek ‘De IT girl’

This program is part of the community circle ‘Equals in Tech’. In this circle we unite women who study or work in a tech environment because we want to help in the growth and development of their careers. The program starts with a couple of open events and will be part of the member programming of the Equals Clubhouse membership.

The best part is that it’s completely free, just make sure to sign up here

 

Inloop: 19.00 – 19.30

Presentatie Mimi: 19.30 – 20.15

Q&A: 20.15 – 20.30

Borrel: 20.30 – 21.00

Details

Date:
February 9
Time:
19:00 - 21:00
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://www.eventbrite.nl/e/networking-breakfast-tickets-433453490057

Organizer

Equals

Venue

Equals
Raamgracht 6
Amsterdam, 1011KK Nederland
+ Google Map