Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

The Renaissance of MENA Women

November 3 @ 12:00 - 18:00

In 2019 is FATIMA in het leven geroepen om 50 jaar migratie in Amsterdam door de ogen van de Marokkaans-Nederlandse vrouw te vieren. Er was behoefte aan een podium voor de verhalen die nog gedeeld diende te worden. De vrouwen die zich aan FATIMA hebben verbonden zijn toe aan verbreding en verdieping. Vrouwen uit de MENA regio (Middle East North Africa) voelen zich verbonden met het FATIMA platform en omdat inclusiviteit de grootste deler is van het platform hebben we besloten om de doelgroep te verbreden.

Dolle Mina

De Amsterdamse geschiedenis heeft meerdere emancipatiegolven doorgemaakt, maar de bekendste beweging die specifiek gerelateerd is aan vrouwen is de Dolle Mina-beweging, die opkwam in de jaren ‘60. Hoewel de invloed van Dolle Mina nog steeds voelbaar is, heeft de Amsterdamse vrouw een evolutie doorgemaakt en is ze door de toevoeging van verschillende culturen en nieuwkomers kleurrijker, creatiever en ondernemender geworden.

De nieuwe MINA 

De naam ‘MINA’ komt veel voor in de MENA-regio en heeft zowel een fonetische als geografische link met de doelgroep die graag haar horizon verbreedt en verdiept.

Mina is een vrouw die in de multi-dimensionale samenleving van Amsterdam tot leven is gekomen maar in de representatie niet altijd gezien en erkend wordt. Ook zij doen zichtbaar mee aan de vorming van Nederland, alleen is niet iedereen even zichtbaar. Vrouwen die rolmodellen zijn voor de eigen en andere generaties; die recent, of al langer onderdeel zijn van Nederland. Daarom is het tijd voor een nieuwe generatie mina’s.

Op 3 november gaan we in gesprek met verschillende MENA vrouwen over het thema representatie in de media, tech, ondernemerschap en het bedrijfsleven 

presentatie: 

Raja Felgata – creative director Mr & Mrs Oasis

Mehrnoesh Fo- Founder Beste Nieuwkomer

Opening door Touria Meliani – wethouder anti-discriminatie en emancipatie gemeente Amsterdam 

Het volledige programma volgt zsm!

 

This event will be taking place in Dutch

Venue

Equals
Raamgracht 6
Amsterdam, 1011KK Nederland
+ Google Map