Rukiye Aytekin – Role Model Campaign

Photographer: Daisy Von Dutch ©
Make-up artist: Uliana Matkovska

Logius

“Samen met deze vrouwen zorgen wij voor digitale overheid die werkt voor iedereen”

Rukiye Aytekin
SIEM specialist at Logius

About

“Ik ben 30 jaar en moeder van een dochtertje van 2. Naast een fulltime baan en parttime studie probeer ik tijd te maken om vijf keer in de week te sporten.

Mijn studie historie is VMBO (Zorg & Welzijn), HAVO (Cultuur & Maatschappij), HBO (Human Technology) en op dit moment bezig met een master (Bestuurskunde). Je kan zien dat ik op een gegeven moment de overstap heb gemaakt naar IT.”

What or Who inspired you to pursue your chosen career?

“Van jongs af aan heb ik veel affiniteit met IT. Wanneer iemand een computer uit elkaar haalde of opnieuw programmeerde, keek ik altijd mee met elke stap. Ik hielp familie en vrienden met onder andere het installeren van nieuw apparatuur, het formateren van laptops, het oplossen van slechte internetverbindingen en het installeren van softwareprogramma’s. Kortom, ik was de servicedesk van mijn omgeving. Ik wist dat ik de kant van IT op wilde gaan met mijn studie en carrière.

Ik ben na mijn hbo studie begonnen als trainee bij de overheid. Na het afronden kwam ik vast in dienst bij Logius, als Adviseur Crisismanagement. Het domein informatiebeveiliging sprak mij gedurende mijn traineeship al enorm aan. Mijn enthousiasme voor het vakgebied, en mijn motivatie om hierin een meer bepalende rol te spelen nam alleen maar toe. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar de functie SIEM specialist bij het Logius Security Operations Center (SOC).”